16. jan, 2021

To helger på rad e æ blitt hentet av politi og ambulanse

Hei til alle lovlydige🙂

Mi meining e at æ har vært undermedisinert over lang tid. 100 mg Quetiapine pr døgn. 4. januar får jeg et voldsomt sinneutbrudd i kollektivet der æ bor. Æ hyler,roper, smadrer ei dør, slår i vegger o.s.v. Samboeren min blir redd mæ og ringer ambulansen. Ambulansen henter mæ, og vi drar på legevakta. Legen vil tvangsinnlegge mæ på akuttpost Tromsø (Åsgård).

Politiet stapper mæ inn i et avlukke i bilen med gitter. Æ sei at æ har klaustrofobi og klarer ikkje å sitte der alene. Æ kan få panikkangst. Det bryr ikkje politiet seg om. De kjører mæ til akuttposten og æ blir tvangsinnlagt et døgn. Akuttposten medisinerer mæ med vival. Dagen etter har æ et møte med lege, psykolog, student og min kontakt. Ingenting tilsier at æ skal være der lengre. De ønsker at æ skal være der to til tre døgn, dette fordi de vil at æ skal stabiliseres på medisin. Planen e å øke fra 100 mg til 600 mg. Æ nekter å være på Åsgard. Det stedet e en traume for mæ. Æ har gått inn og ut der i 27 år pga brodern, og æ har vært innlagt der sjøl. For øvrig har æ sendt inn en klage til politiet for behandlinga av et sykt menneske.

Æ øker medisinen til 400 mg kommende uke, og det går egentlig helt fint, men så SMELLER det igjen neste helg, Æ klikker på rommet mitt først. Æ slår hull i veggen, kaster ting rundt mæ, river ned brannstigen, roper o.s.v. Æ går ned i stua og fortsetter raserianfallet. Samboeren min ser at æ har skadet mæ på haka, og hun mener at æ må bli sydd/stripsa. Æ ber henne dra til helvete. Hun ringer ambulansen. Politi og ambulanse ankommer. Politiet kjem med skjold. Æ setter mæ i ambulansen sammen med ei hyggelig dame. Æ blir stripsa av legen på legevakta, og legen ser ingen grunn til at en innleggelse på psykiatrisk e nødvendig.

Det er mulig at æ ikkje forteller alt i detalj nå. Det e fordi at æ husker omtrent 80 prosent av ka som har skjedd etter at anfallet e over.

Dosen kommende uke blir økt til 600 mg. Nå går det mye bedre med mæ. Æ har ikkje vært nokka sint denne uka. En smule irritabel på NAV, men det e lov🤪

Så hadde æ bestilt billett til Oslo på fredag (i går). Æ ville flytte dit. Æ har slekt der. Men så våkna æ opp med tungangst på torsdag. Det var en overilt beslutning, så æ e fortsatt i Tromsø. Æ flytta til Kaldfjorden i ei fin leilighet på torsdagskveld.

Når det går alt for fort i hodet mitt, da tar æ valg i affekt, dessverre. Sånn e det til tider å være bipolar.

Æ e rolig og avbalansert akkurat nå. Æ e litt stressa pga NAV og all dokumentasjon de trenger for å gi mæ økonomisk hjelp, men nå tror æ at alt e på plass. Da e det bare å vente....

Æ ønske dokk ei nydelig helg. Gjør nokka fint for en du e glad i💔

Kiss, kiss